Brasilien fakta
Turistinformation om Brasilien

Salvador i Brasilien

Även denna stad är en större stad i Brasilien. Om ni åker hit så kommer ni att kunna få mycket att se och uppleva om man gillar kultur, god mat, dans samt även kampsport. Capoeira har alltid varit en stor kampsport i Brasilien och det är inte bara en kampsport utan det är som en dans. I Salvador finns det flertal uppvisningar av både vanlig dans och även denna kampsportsdans.

Palmer och Salvador

Här finns en mängd olika andra saker att se och uppleva.
Detta är även den stad som är känd att vara karnevalens stad nummer 2. Detta är självklart efter karnevalens huvudstad Rio de Janeiro. Karnevalen i Salvador är mer aktiv och livlig än vad Rio De Janeiros karneval är. Men karnevalen i Rio de Janeiro är fortfarande mest känd av allmänheten.
Besöker man Salvador så bör man ta och gå igenom Pelourinho som är en gammal stadsdel av Salvador.
Här kan man hitta mycket av det gamla brasilien med det arv som afrikanska slavar tog med sig in i landet.
Det är äen här som ni kan hitta en mängd trånga gränder och väldigt fina hus, här finns även gott om uteserveringar och andra restauranger.
Tycker man om att gå i kyrkan så är salvador en stad som kan vara värd ett besök. Här finns över 300 kyrkor, så nästan en kyrka per dag kan man gå igenom om man stannar här ett helt år.
Vill man dyka under sitt besök i Salvador så finns det ett antal båtuflykter som går ut till olika öar där det finns fina dykvatten.