Brasilien fakta
Turistinformation om Brasilien

Rio de Janeiro i Brasilien

När många tänker på Rio de Janeiro så tänker om på karneval, strandlivet, kristusstatyn och så klart sockertoppen. Men Rio har fler saker att erbjuda än bara dessa. Själva staden ligger vackert med höga berg med grönskande regnskog runtomkring. Stränder har man även två större och riktigt fina, dessa är den berömda Copacabana samt den lite mindre berömda Ipanerna.
Copacabana i Rio de Janeiro
Något som många inte vet är att nyårsafton firas nästan på samma sätt som karnevalen och då är det även ca 2 miljoner människor som deltar i firandet av nyårsafton. Största delen av nyårsaftonfirandet sker vid stranden.
Karnevalen kommer vi att skriva mer om här nedanunder, men förutom karnevalen så är ju Rio De Janeiro även känd för sina fina stränder.
En stor del av dagstiden går ut att sola och ha det skönt vid stränderna i Rio De Janeiro.
Vill man utöva någon form av sport eller idrott så skall man nog ta i aktning att det kan vara extremt varmt i Rio de Janeiro, så vill man utöva någon sport såsom Beachvolleyboll eller annat så är detta bäst på morgonen eller lite på kvällen.
Rio de Janeiro i Brasilien

Fakta om Rio de Janeiro

Den delen av landet som Rio de Janeiro ligger i är den delen av brasilien som har mest befolkning.
Detta märks när man ser hur många som bor i Rio, det är nämligen ungefär 7.000.000 personer som bor i Rio. Skulle man räkna med förorterna så blir det ytterliggare 5.000.000 personer. Det bli sammanlagt ungefär 12.000.000 personer som bor i Rio med förorter.
För er som är intresserade av vad det är för valuta i Rio så är det Real som i sin tur är uppdelade i Centavos. Tidszonen som Rio befinner sig i är GMT-3. Det innebär att när klockan är 17.00 i Rio så är klockan 21.00 i Sverige. Detta beror så klart om det är sommartid eller ej.

För att få en översikt över Rio så har staden delats in i 2 delar. Den södra delen heter Zona sul och här bor överklassen samt den övre delen av medelklassen. Det är även här som vi turister befinner sig till största delen. Det är här som dom fina nattklubbarna och flertalet restauranger finns. Även stränderna Ipanema samt Copacabana.
Den norra delen av Rio är där dom fattiga bor. Den delen brukar man inte besöka särskilt ofta.

Karneval

Som vi skrivit om innan så är Rio de Janeiro väldigt känd för dess karneval. Detta då det är en stor händelse och verkligen något enastående att få vara med om.
Karneval i Rio

Detta då det är över 2 miljoner personer som är deltagande och många av de personer som bor kring de olika orter där karnevalerna är stora är att dom kan spara pengar ett helt år för att spendera dom under karnevalen.
Karnevalen infaller 40 dagar innan påsk. OCh den varar i ett par dagar.
Något man bör tänka på runt karnevalen är att det kan vara hopplöst att boka hotell,flyg. Så detta bör man göra innan man beger sig iväg. Detta då som sagt karnevalen i Rio är en stor händelse att många reser och bor på hotell under denna tid.

Vill ni läsa mer om Rio de Janeiro i Brasilien så kan ni alltid ta och besöka Rio de Janeiro i Brasilien som är en sida som handlar om Rio de Janeiro.

Brottslighet i Rio

Brottsligheten är relativt hög i Rio, detta innebär för oss turister att man inte skall gå runt omkring i de sämre delarna av staden, samt att man inte skall vandra omkring i mörka gator och gränder.
Man skall heller inte ta med sig alldeles för dyr utrustning när man vandrar omkring på egen hand.
Man skall gärna låsa in sina värdesaker på hotellet.