Brasilien fakta
Turistinformation om Brasilien

Ponta Negra i Brasilien

Denna större ort i Brasilien är nästan synonymt med Natal.
Det finns i princip samma sevärdheter, saker att göra. Så ni gör rätt i att läsa vår beskrivning av Natal.
Ponta Negra har mycket att erbjuda, här finns dykupplevelser någon kilometer ut till havet, fina stränder som soldyrkarna verkligen kommer att älska. Det finns även god mat i form av fisk, skaldjur samt även något man bör testa på är torkat kött som erbjuds i vissa maträtter.
Ponta negra i Brasilien

Vill man njuta av utelivet så finns här flertalet restauranger, nattklubbar. Men vill man verkligen gå ut och festa så kan man alltid åka till en liten by som heter Pipa och ligger ungefär 11 mil söder om Ponta Negra, bussturen kostar kring 30-50 kronor.

Att ta sig till Ponta Negra tar allt mellan 12-15 timmar, beror på mellanlandningar och vem man flyger med. Så det tar sin lilla tid att ta sig hit. Men det är ej förgäves man flyger så länge.
En stor del av njutningen här i Ponta Negra är att det fortfarande inte är alldeles för turistigt med en mängd inkastare på resturanger, stora snabbmatskedjor som tagit över, en mängd plagiatförsäljningsstånd mm.
Man känner verkligen att man kommit till ett ställe där man kan njuta av sin semester och solen, utan att bli stressad av en mängd säljare.