Brasilien fakta
Turistinformation om Brasilien

Natal i Brasilien

Natal är en ort som ligger rätt långt uppe i söder av Brasilien, därför tar det inte lika långt att flyga hit som det tar att tex ta sig till Rio de Janeiro.
Flertalet av turister som tar sig till Brasilien för att sola och bada åker faktiskt till natal. Detta för att det finns enormt många palmstränder, med kristallklart vatten och att det är en medeltemperatur på 22-35 grader (Beroende på vilken tid av året man väljer att åka).
Man kan även räkna med att här skinner solen över 300 dagar om året. Men tänk på att solen är riktigt stark här i Brasilien, så man skall ha hög solskyddsfaktor om man skall bada. Det är lätt att låta sig luras av dom svala brisarna från havet. Men solen tar ändå.
Och om det inte skulle vara nog så finns här även andra sakre att göra. Det har verkligen satsats på turismen och detta innebär att här finns saker att göra, se, äta och uppleva.

Att göra i Natal

Flertalet människor både boende och dom som turister här aktiverar sig och motionerar eller spelar sport på morgonen. Detta då solen går upp kl 05.00 och det tar ett tag innan det blir alldeles för varmt för att vara ute och jogga, spela tennis, åka rollerblades eller andra fysiska aktiviteter.
Annars så kan man dyka. I Fernando do Noronha så finns det dykturer som går och här kan det vara möjligt att se större fiskar samt delfiner som hoppar. Men för att ta sig till Fernando do Noronhna så får man flyga och detta tar en timme från Natal.
I Maracajau så finns det även dykutflykter som går från Natal, dessa tar varken så lång tid eller kostar särskilt mycket. Och här kan man dyka bland vrak, korallrev och annat.

Nattliv i Natal

Det finns flertalet nattklubbar, diskotek i Natal. Men som vanligt så skiftar dessa relativt snabb i vilka som är populära samt vilka som är mindre populära.
Så det bästa man kan göra är att fråga när man väl är på plats var man rekommenderas att gå.
Finns även klättring i de många berg som ligger runt omkring Natal.