Brasilien fakta
Turistinformation om Brasilien

Amazonas regnskogen i Brasilien

Amazonas som den även kallas är en av de största regnskogarna i världen. Den täcker över 7.000.000 kvadratkilometer, men egentligen så är bara 5.500.000 kvadratkilometer regnskog annat är sådant som räknas till regnskogen.
Amazonas finns i över 9 länder och dessa är Bolivia, Surinam, Guyana, Franska Guyana, Equador, Peru, Colombi, Venezuela samt självklart Brasilien. Har man tänkt sig att besöka denna fantastiska natur fylld av djur och otroliga vyer så får man nog räkna med att det är riktigt varmt och fuktigt. När man besöker denna del av Brasilien så gör man det troligtvis under torrsäsongen, men även då så regnar det titt som tätt.

Förvänta sig av Amazonas

Förväntningarna kan vara höga, man kanske vill se jaguarer, jätte anakondor, krokodiler, pirayor eller andra kända och skrämmande djur. Självklart kan man ha otur/tur att se dessa djur, men det finns så många andra djur som man troligtvis kommer att se. Någonting som ni troligtvis kommer att se eldflugor, tusenfotingar, fjärilar, fågar av alla dess slag,. Alla dessa djur är trevliga små djur. Mindre trevliga är alla myror, mygg.